A nyári tábor harmadik napja igazi látványosságot kínált a táborozók számára
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály
Délelőtt lehetőségük volt közelről megtekinteni egy JAS-39 Gripen vadászrepülőgépet és ráadásként Földi Bálint főhadnagy élvezetes, ugyanakkor szakszerű tolmácsolásában alaposabban megismerkedni a harcászat-technikai adatokkal és repülőműszaki szemszögből az üzemeltetés rejtelmeivel.

 

További ismereteket gyűjthettek a repülőtechnikával kapcsolatosan, mert a Légijármű Javító Üzem területén álló AN-26 szállító repülőgéppel is közelebbi barátságot köthettek.

Dobrai Dániel százados és a házigazda szerepét betöltő Bakosi Ferenc százados segítőikkel együtt bemutatták az „Ancsát”. Lehetőség volt kívül-belül megtekinteni a veterán repülőgépet és megismerni, meghallgatni az üzemelés szempontjából érdekes információkat.

Délután izgalmasnak ígérkező sportverseny várta a fiatalokat. Asztalitenisz, csocsó és darts versenyben vetélkedhettek a 6 fős rajokba szervezett csoportok. Minden versenyszámban indultak és szorgalmasan gyűjtögették a helyezéseket, pontokat, hiszen az elért eredményeknek jelentősége lesz a még távolinak tűnő táborzáró értékelésen.

A nap zárásaként együtt szurkolhattak a foci EB-n szereplő magyar válogatott sikeréért, eredményes szerepléséért.

Fotók: Dobrainé Zám Krisztina őrnagy
Szöveg: Kiképzési Főnökség