Bázismikulás 2016
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály

Mivel a Mikulás aláírását egyetlen iskolában sem fogadják el a hiányzás igazolásaként, ezért a nagyobbacska gyerekek kedvéért a jóságos nagyszakállú úgy döntött, hogy december 3-án, szombaton látogat el a kecskeméti repülőbázisra. 

Vidám, játékos délelőtt várta az apróságokat szombaton az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A Mikulással történő találkozóra érkezők kilenc óra körül kezdtek gyülekezni a legénységi étkezdében, ahol a programokat szervező humán részleg vezetője, Törőcsik Renáta őrnagy egy-egy finomsággal köszöntötte a kis vendégeket. A több mint százhatvan, zsibongó, szüleiket ráncigáló gyerkőc pillanatokon belül kiismerte magát a hatalmas teremben. Sorban álltak a csillámtetkós asztaloknál, megtalálták a rajzlapokat, a színes ceruzákat, a vasútmodelleket, felfedezték, hogy merről jön a vattacukor illata, és hol árulják a színes lufikat.

A Mikulás idén eléggé rendhagyó módon, egy sötét pincéből érkezett a bázisra. A krampusz zárta be oda, de a Görbe Tükör Színház manói a gyerekek segítségével kiszabadították a fogságból. Ennek örömére pedig végre felcsendülhetett az ilyen találkozások alkalmával elengedhetetlen Hull a pelyhes fehér hó… kezdetű dalocska is. Aztán az is gyorsan kiderült, hogy a legutóbbi találkozás óta eltelt egy évben minden gyerek szófogadó volt, rendesen viselkedett, sosem bántotta a kistesóját, a szekrényében pedig példás rendet tartott – tehát valamennyien megérdemelték az ajándékot. Amikor pedig az utolsó csomag is gazdára talált, az ifjú vendégek mentek haza ebédelni – már amennyire ennyi édesség elmajszolása után éhesen ül az ember az asztalhoz.

A Mikulás kecskeméti útját az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár támogatásával Kiss Ákos egyengette, a vidám délelőtt során elmajszolt sok-sok finomsággal pedig a bázis beszállító partnerei vendégelték meg a gyerekeket és szüleiket.

 

Szöveg, fotó: Galambos Sándor (honvedelem.hu)