MH 59. Sz.D. Repülőbázis

MH 59
 • Hírek
 • A Bázis
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Videók
 • Kegyeleti információk


TÉMAGYŰJTŐ
An-26
Dr. Toperczer István fotói
Jas 39 Gripen
MiG-29

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI

 KERESÉS
 

PUMA és DONGÓ századok relikviáiCISM Day Run 2017 - Futónap a Kecskeméti Repülőbázison

Startlap megosztás
2017-02-17 15:56:37
Az 1948-ban Henri Debrus által alapított CISM Day Run futónapot 2006 óta a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire) is minden évben megrendezi.

 

Nem csak NATO tagországokról lévén szó, a megmozdulás célja, hogy a sport segítségével népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között, így mára már világméretűvé nőtte magát a mozgalom és több millió katonát hív futásra évente ugyanazon a napon.

A Magyar Honvédség 2016-ban csatlakozott a több mint 40 ország fegyveres erőit megmozgató hagyományhoz, így az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison is újra végrehajtásra került a CISM DAY RUN. A Bázisról mintegy 45 katona futotta le zárt alakzatban a mezei futóverseny 3000 méteres távját élükön Minkó Ottó alezredessel, a bázis kiképzési főnökével. A célba érkezés után az Ugrik Csaba dandártábornok, bázisparancsnok által aláírt, CISM DAY RUN 2017. emléklapok átadásával zárult a megmozdulás. A futónapra kijelölt táv nem okozott különösebb nehézséget a résztvevőknek, hiszen a fizikai erőnlétet folyamatosan fenn kell tartania az állománynak.

 

Szöveg: Horváth Máté főtörzsőrmester

Fotó: Tóth Róbert hadnagy

 

MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály


  © 2001. MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis