CISM Day Run 2017 - Futónap a Kecskeméti Repülőbázison
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály
Az 1948-ban Henri Debrus által alapított CISM Day Run futónapot 2006 óta a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire) is minden évben megrendezi.

 

Nem csak NATO tagországokról lévén szó, a megmozdulás célja, hogy a sport segítségével népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között, így mára már világméretűvé nőtte magát a mozgalom és több millió katonát hív futásra évente ugyanazon a napon.

A Magyar Honvédség 2016-ban csatlakozott a több mint 40 ország fegyveres erőit megmozgató hagyományhoz, így az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison is újra végrehajtásra került a CISM DAY RUN. A Bázisról mintegy 45 katona futotta le zárt alakzatban a mezei futóverseny 3000 méteres távját élükön Minkó Ottó alezredessel, a bázis kiképzési főnökével. A célba érkezés után az Ugrik Csaba dandártábornok, bázisparancsnok által aláírt, CISM DAY RUN 2017. emléklapok átadásával zárult a megmozdulás. A futónapra kijelölt táv nem okozott különösebb nehézséget a résztvevőknek, hiszen a fizikai erőnlétet folyamatosan fenn kell tartania az állománynak.

 

Szöveg: Horváth Máté főtörzsőrmester

Fotó: Tóth Róbert hadnagy