Győzelem a világkupán
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály
Győzelem a világkupán2016. június 10-12. között Horvátországban/Rijekában került megrendezésre az idei első Ejtőernyős Célbaugró Világkupa. A versenyen 14 ország, 21 csapata, 106 versenyzővel vett részt.

 

A HUNGARY CISM elnevezésű magyar csapat az első helyet szerezte meg. Második  a cseh, harmadik helyen a szlovén válogatott lett. Egyéni célbaugrásban Bánszki Tamás százados, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Üzemben tartó század (An-26) ejtőernyős kiszolgáló csoport parancsnoka szintén első lett. 5 ugrás során összesen 2 cm-t tévesztett. A magyar csapat összeállítása: Bánszki Tamás, Gál Szabolcs, Hirschler Gábor, Varga Tamás, Asztalos István. Mindannyian a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület versenyzői.

Győzelem a világkupán

Varga Tamás, Bánszki Taamás, Gál Szabolcs, Hirschler Gábor, Asztalos István

Az ejtőernyős célbaugró világkupa sorozat 6 versenye, 6 országban kerül megrendezésre az év folyamán. Mindegyik verseny önálló nyílt világkupa, de a végén a VK összetettet is hirdetnek, ami szakmai szemmel nézve a legértékesebb, mivel az egész évi tejesítményt tükrözi. A magyar válogatott jól kezdett, így  a tavalyi összetett II. helyezés sem volt véletlen.

Fotó: Igor Kupljenik/MI-PRESS

Cikk: Asztalos István