MH 59. Sz.D. Repülőbázis

MH 59
 • Hírek
 • A Bázis
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Videók
 • Kegyeleti információk


TÉMAGYŰJTŐ
An-26
Dr. Toperczer István fotói
Jas 39 Gripen
MiG-29

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI

 KERESÉS
 

PUMA és DONGÓ századok relikviáiHelyettes államtitkári látogatás a bázison

Startlap megosztás
2016-10-28 11:38:59

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra látogatott Dr. Földvári Gábor jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár október 26-án, szerdán.

A honvédelmi tárca állami célú légiközlekedést érintő jövőbeni feladataival, továbbá a kecskeméti állami repülések céljára szolgáló repülőtér közös felhasználású repülőtérré történő fejlesztésével összefüggésben Dr. Földvári Gábor helyettes államtitkár szakmai látogatáson vett részt, a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztály főosztályvezetőjével, Halászné Dr. Tóth Alexandra ezredessel és kíséretével.

 

A bázis részéről a vendégeket Ugrik Csaba dandártábornok, bázisparancsnok és Grécs György ezredes, a bázis törzsfőnöke fogadta. Az ötfős delegációnak – köztük Szűcs Pál ezredesnek, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott légierő haderőnem főnökének, Dr. Fekete János századosnak, a Helyettes Államtitkári Tikárság főtisztjének és Dr. Jakab László őrnagynak, a légügyi osztály megbízott vezető kiemelt főtisztjének – Ugrik Csaba dandártábornok tartott rövid tájékoztatót a bázisról, annak rendeltetéséről és feladatairól. Ezt követően a vendégek megtekintettek egy készültségi riasztást, statikus bemutató keretein belül megismerkedtek a JAS-39 Gripen repülőgéppel, a hajózó felszereléssel valamint a szimulátorral.

 

Szöveg, fotó: Szausev XéniaMH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály


  © 2001. MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis