MH 59. Sz.D. Repülőbázis

MH 59
 • Hírek
 • A Bázis
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Videók
 • Kegyeleti információk


TÉMAGYŰJTŐ
An-26
Dr. Toperczer István fotói
Jas 39 Gripen
MiG-29

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI

 KERESÉS
 

PUMA és DONGÓ századok relikviáiLégicsata pisztollyal

Startlap megosztás
2015-08-31 10:47:32

Hatodik alkalommal rendezte meg a Szentgyörgyi Légicsata szituációs lőbajnokságot 2015. augusztus 27-én Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület.

A versenyen ezúttal tíz katonai és négy rendőr csapat, 67 férfi és 13 női induló küzdött a díjakért. A szervezők hat különböző pályát alakítottak ki, például épületeket imitáló paravánokkal. A résztvevőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen a pontosság mellett a gyorsaságra, a pályák minél rövidebb idő alatt történő teljesítésére is figyelniük kellett. A célpont egyrészt hatszögletű papírtábla volt, rajta három különböző nagyságú mezővel, értelemszerűen a legkisebb eltalálása érte a legtöbb pontot. De a katonák és a rendőrök tüzeltek fémtáblára is.

 

Nem minden célpont volt fix, akadtak köztük mozgók, takarásból elő-előtűnők, egyes táblák meglövéséért pedig pontlevonás járt. A versenyzők minden mozdulatát bírák követték figyelemmel, nézték, hogy betartják-e a lőiránytól mért biztonsági szögeket oldalirányban és magasságban. Aki túlfordult vagy túl magasra emelte a pisztoly csövét, esetleg mozgás közben az elsütőbillentyűn volt az ujja, azt kizárták, akármelyik pályán hibázott. A pontosság és a gyorsaság is számított.

 

Szöveg, fotó: baon.hu

 


MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály


  © 2001. MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis