MH 59. Sz.D. Repülőbázis

MH 59
 • Hírek
 • A Bázis
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Videók
 • Kegyeleti információk
 • Letölthető dokumentumok


TÉMAGYŰJTŐ
An-26
Dr. Toperczer István fotói
Jas 39 Gripen
MiG-29

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI

 KERESÉS
 

PUMA és DONGÓ századok relikviáiMagyarországra látogatott a román vezérkar főnöke

Startlap megosztás
2017-11-17 15:33:22
Kétnapos, hivatalos látogatáson fogadta Budapesten román partnerét dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. A Nicolae-Ionel Ciuca vezérezredes, román vezérkarfőnök vezette delegáció a tárgyalások mellett ellátogatott az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárhoz és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra is.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes november 15-én, a Hősök terén katonai tiszteletadással fogadta román partnerét, Nicolae-Ionel Ciuca vezérezredest, román vezérkarfőnököt, aki − a Honvéd Vezérkar főnök meghívására − delegáció élén kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Budapestre.

A fogadást követően a delegációk a Honvédelmi Minisztérium épületében plenáris tárgyaláson vitatták meg a Nyugat-Balkán biztonsági kihívásait és a régió stabilitását befolyásoló tényezőket. Ezt követően a vezérkarfőnökök az illegális migráció kapcsán kialakult biztonsági kihívások katonai aspektusairól cseréltek eszmét, miközben a román partner betekintést nyerhetett a Magyar Honvédség határvédelemmel kapcsolatos feladataiba.

A román delegáció a Combined Joint Enhanced Training elnevezésű nemzetközi gyakorlatsorozat tervezéséről számolt be, valamint a varsói NATO-csúcson hozott döntések végrehajtásának helyzetéről, fejlődéséről és perspektíváiról tartott előadást.

A látogatás második napján dr. Benkő Tibor vezérezredes szűkkörű megbeszélést folytatott Nicolae-Ionel Ciuca vezérezredessel, akit ezután Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes fogadott udvariassági látogatáson.

A delegációk a tárgyalások után csapatlátogatás keretében statikus és dinamikus bemutatók segítségével ismerkedtek meg az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárral, és bepillantást nyerhettek az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis munkájába.

Forrás: honvedelem.hu

 

 

 

MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály


  © 2001. MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis