MH 59. Sz.D. Repülőbázis

MH 59
 • Hírek
 • A Bázis
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Videók
 • Kegyeleti információk
 • Letölthető dokumentumok


TÉMAGYŰJTŐ
An-26
Dr. Toperczer István fotói
Jas 39 Gripen
MiG-29

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI

 KERESÉS
 

PUMA és DONGÓ századok relikviáiMezei futóbajnokság 2015

Startlap megosztás
2015-03-30 08:35:54

Borús, kissé szeles időben rendezték meg az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis futóbajnokságát március 26-án, csütörtökön. A hatvankét versenyzőt azonban nem az időjárási körülmények, csak a kitűzött cél érdekelte: minél gyorsabban teljesíteni a távokat.

A bázis katonái mellett az MH Légijármű Javítóüzem állományából öt fő képviseltette magát a megmérettetésen, amely a Magyar Honvédségnél szokásos etapokból állt. A megnyitó után először a 3000 méteres futásra került sor gyakorlóöltözetben, ezt követte a 6000 méteres táv (sportöltözetben), végül a legizgalmasabb és leglátványosabb versenyszám, a 4x1000 méteres fegyveres váltó zárta a sort.

 Minkó Ottó alezredes, kiképzési főnök a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: fizikailag a táv miatt a 6000 méteres szám lehet a legmegterhelőbb, az állóképességet viszont a fegyveres váltó is erősen próbára teszi a pluszsúly miatt, hiszen a katonák itt gyakorlóöltözetben egy négykilós gépkarabélyt is magukkal visznek a futásra, amely egyben a stafétabot szerepét is betölti. A fizikai állóképesség növelése alapvető követelmény az alakulatoknál. Az ilyen bajnokságok így több célt is szolgálnak: a verseny- és a csapatszellem erősítésén túl pontos képet adnak a rajthoz állók kondíciójának egyik szegmenséről, s ezzel kiváló alapot nyújtanak az éves fizikai állapotfelméréshez.

Ahogyan Minkó alezredes fogalmazott: aki ezt jól teljesíti, annak nagy problémája a felmérésen sem lehet.

 

Szöveg, fotó: honvedelem.hu

  

MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály


  © 2001. MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis