MH 59. Sz.D. Repülőbázis

MH 59
 • Hírek
 • A Bázis
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Videók
 • Kegyeleti információk
 • Letölthető dokumentumok


TÉMAGYŰJTŐ
An-26
Dr. Toperczer István fotói
Jas 39 Gripen
MiG-29

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI

 KERESÉS
 

PUMA és DONGÓ századok relikviáiNyári tábor a repülőbázison

Startlap megosztás
2016-06-22 09:48:16
Nyári tábor a repülőbázisonMegérkezett június 20-án, hétfőn reggel az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra az Önkéntes Honvédelmi Alapképzés keretében történő pályára irányító tábor 54 résztvevője. Valamennyien a kecskeméti Gáspár András Szakközépiskola 11. évfolyamába tartozó diákok, akik tanulmányaikat rendészeti szakirányon folytatják.

 

A tábort Fekete Tamás alezredes megbízott bázisparancsnok helyettes nyitotta meg, egyben sok sikert, pozitív élményekben gazdag napokat kívánva a résztvevőknek. Dániel Viktor zászlós ismertette a részletes napirendet, az általános szabályokat, elvárásokat. A körletek elfoglalása után első alkalommal került sor a táboravató ünnepélyes zászló felvonásra, melyet már a diákok hajtottak végre.

Ebéd után elméleti foglalkozásokkal folytatódott a napirend, majd következett a fizikai felmérő, melynek végrehajtása fegyelmezetten, de jó hangulatban zajlott. A felmérés eredménye megmutatja a csoport általános és az egyén erőnléti állapotát, amelyhez lehet tervezni a terhelhetőséget a továbbiakban. Az első nap a vacsorát követő alaki foglalkozással és a zászló levonással zárult, majd élményekkel gazdagodva, háromszemélyes körletekben tértek nyugovóra a táborozók.

Nyári tábor a repülőbázison

A nyári tábor második napja borongós, felhős időjárással fogadta a résztvevőket, de a fiatalok nem bánták, mert így legalább mérséklődött a meleg. Délelőtt nyolc helyszínből álló sportversenyen kellett bizonyítani erejüket, állóképességüket és ügyességüket. Alaposan próbára tette a 6 főből álló rajok képességét többek között az UAZ terepjáró tolása a kijelölt útszakaszon, a sebesült társ cipelése hordágyon, vagy a gumi kézigránát célba dobása.
 
Ebéd után a „Honvédelmi tábor” feliratú egyenpólókban büszkén feszítettek a fiatalok az alaki foglalkozáson, ahol az alapvető fogások, mozdulatok elsajátítását gyakorolták. Ezt követően tereptan elméleti foglalkozáson vettek részt, ahol a tájoló, a térkép, a tájékozódás alapvető ismereteivel foglalkoztak. A vacsorát követő zászló levonás egyben a szabadidő, a társakkal való kötetlen beszélgetés, a napi élmények újrafeldolgozásának a kezdetét jelenti számukra.


Fotó: Szausev Xénia, Dobrainé Zám Krisztina őrnagy
Szöveg: Kiképzési Főnökség

 

MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály


  © 2001. MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis