Parancsnoki látogatás
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály

A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, Bácsalmáson és Bácsszőlősön határőrizeti feladatokat ellátó katonáit látogatta meg 2016. december 21-én Ugrik Csaba dandártábornok. A bázisparancsnokot elkísérte Fekete Tamás alezredes, megbízott bázisparancsnok-helyettes, Grécs György ezredes, törzsfőnök valamint Bezsenyi Tamás törzszászlós, a bázis vezénylőzászlósa.

A parancsnokot Filemile Károly őrnagy a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) 10. századának parancsnoka és Csányi Attila törzszászlós, a század vezénylőzászlósa fogadták.

A látogatás alkalmával a bázisparancsnok tájékozódott az állomány aktuális feladatairól, élet- és munkakörülményeiről valamint megköszönte az állomány helytállását és egész éves áldozatos munkáját. 

A határőrizeti feladatot ellátó katonák az ünnepek alatt sem pihennek. Ugrik Csaba dandártábornok kiemelte a határvédelmi feladatok társadalmi jelentőségét, méltatta a katonák felelősségteljes szerepvállalását, majd ajándékokat adott át és kívánt kitartást, jó egészséget és boldog ünnepeket a kollégáknak.

 

Szöveg: Tóth Róbert hdgy.

Fotó: Bezsenyi Tamás tzls.