MH 59. Sz.D. Repülőbázis

MH 59
 • Hírek
 • A Bázis
 • Galéria
 • Kapcsolat
 • Videók
 • Kegyeleti információk
 • Letölthető dokumentumok


TÉMAGYŰJTŐ
An-26
Dr. Toperczer István fotói
Jas 39 Gripen
MiG-29

 PARTNER LAPUNK HÍREI

VALLÁSI ÉLET HÍREI

 KERESÉS
 

PUMA és DONGÓ századok relikviáiRákos betegeknek gyűjtöttek a bajszos pilóták

Startlap megosztás
2017-12-01 09:44:31

Bajuszt növesztettek a kecskeméti repülőbázis pilótái a „Movember” kezdeményezés jegyében, sőt ezt kiegészítették egy nemes összefogással is, jótékonysági gyűjtésbe fogtak.

 

Elég sok bajszos pilóta tűnt fel novemberben a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Köztük maga a parancsnok, Ugrik Csaba dandártábornok és Fekete Tamás ezredes, parancsnok-helyettes is, de rajtuk kívül még jópáran vállalták, hogy – az esetleges bajtársi-hitvesi cikizések ellenére – bajuszt illetőleg szakállt növesztenek.

Oláh Dániel főhadnagy ötlete volt, hogy a hajózók (nemcsak a Gripen, hanem az An-26 szállítórepülőgép pilótái is) csatlakozzanak a nemzetközi Movember kezdeményezéshez, amely a prosztatarák veszélyeire és a férfiak szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételének fontosságára hívja fel a figyelmet.

– Nem egy kényelmes viselet, de ennyit természetesen ki lehet bírni, és a bajusz valóban felkelti az érdeklődést. Tőlem is többen megkérdezték, mire föl ez az új stílus, így pedig el tudtam mondani, miért álltunk az ügy mellé – mondta Ugrik Csaba, bázisparancsnok. A pilótatársakkal megbeszélték, hogy a bajusznövesztést kiegészítik egy adományozással is. Összesen 38-an adtak össze pénzt, mindenki 5 ezer forintot, ezt a 190 ezer forintot ajánlották fel a Bács-Kiskun Megyében a Rák Ellen Alapítvány részére. Az összeget és az akcióban résztvevők csoportképét csütörtökön vitte el egy kisebb küldöttség – élén a parancsnokkal – a megyei kórház onkoradiológiai központjába, ahol Kovács Sándor, az alapítvány kurátora és dr. Markó László sebész-onkológus főorvos fogadta őket.

Kovács Sándortól megtudtuk: a pilótáktól kapott összeg mindenképpen jól jön számukra, miután állami támogatásokból nem részesülnek. A tervek szerint az adományból a munkatársak szakmai képzését támogatnák, és gyógyászati eszközöket, infúziós pumpákat vásárolnak.

– Hatalmas meglepetésként ért minket a mai látogatás, nem is tudjuk hova tenni. Legalább annyi szépet és jót kívánunk a pilótáknak, mint amilyen nagy örömöt ők szereztek ma nekünk – mondta a kurátor. Markó László hozzátette: olyan dolgokra fordítja az alapítvány a pénzt, amely a betegeket és az onkoradiológián dolgozókat segíti.

Ugrik Csaba búcsúképpen elárulta: a bajuszt azért nem kedvelték meg annyira, hogy tovább hordják, de jövőre ismét elfelejtik egy hónapra a borotvát. Szeretnének minél több férfi kollégát bevonni a repülőbázisról, és ha minden igaz, a honvédség felső vezetésében is többen kedvet kaptak a csatlakozáshoz.

 

Szöveg, fotó: Hraskó István (baon.hu)

 

 


MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály


  © 2001. MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis