Szakmai látogatáson a HungaroControl
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály
A HungaroControl Zrt. kihelyezett vezetői ülését az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartotta múlt héten.

A bázis részéről a vendégeket fogadta, és jelen volt Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis bázisparancsnoka, dr. Jónás János alezredes, törzsfőnök-helyettes valamint Benkő András őrnagy, a légiforgalmi irányító központ parancsnoka.

Az ülés célja az volt, hogy a legforgalmasabb hazai katonai repülőtér és a HungaroControl egyre szélesedő együttműködésének, a menedzsment szintjén is a megfelelő hangsúlyt adjanak, továbbá személyes ismereteket és tapasztalatokat szerezzenek a magas prioritású tervek végrehajtásához.

A kihelyezett ülés bázisunkon történő levezetésének gondolata Szepessy Kornél, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója és Ugrik Csaba dandártábornok, korábbi találkozójának alkalmával merült fel. A vezetői ülésen jelen volt a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal Katonai Légügyi Igazgatósága (továbbiakban: HM HH Katonai Légügyi Igazgatóság), a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség Légierő Haderőnem Osztálya valamint Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnem Főnöke és helyettese Szűcs Pál ezredes.

Szakmai látogatáson a HungaroControl

Az ülés során Szepessy Kornél vezérigazgató a HungaroControl feladatrendszerét mutatta be, majd Ugrik Csaba dandártábornok tartott rövid tájékoztatót a bázisról, annak rendeltetéséről és feladatairól.

A HM HH Katonai Légügyi Igazgatóság részéről Halászné Dr. Tóth Alexandra alezredes, katonai légügyi igazgató, a HungaroControl Zrt. és a Honvédelmi Minisztérium együttműködésének távlati lehetőségeit világította meg. 

A délután folyamán a résztvevők ellátogattak az irányító toronyba, bepillantást nyertek az ott dolgozók munkájába, majd a toronyból lehetőségük nyílt egy gyakorló – úgynevezett tango – riasztás megtekintésére. Ezt követően statikus bemutató keretein belül megismerkedtek a JAS-39 Gripen vadászrepülőgéppel.

 

Szöveg, fotó: Szausev Xénia