Szolnokra és Kecskemétre látogatott az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály

A magyar katonákra büszkék lehetünk: kiválóan teljesítenek a missziókban, és a NATO is elismeri munkájukat – mondta Németh Szilárd, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke december 4-én, hétfőn miután meglátogatta a szolnoki helikopterbázist és a kecskeméti repülőteret.

Németh Szilárd Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon jól felkészült katonákkal találkozott a látogatása alatt az alakulatoknál, és úgy látta, a munkájukat tisztességgel végző emberek dolgoznak a Magyar Honvédségnél. Hozzátette, a katonák megbecsülését jelzi az életpályamodell bevezetése és az illetményemelés, amely jövőre folytatódik. Meggyőződött arról is, hogy a katonák munkáját nemcsak idehaza, de külföldön is elismerik: kiváló minősítést szereznek rendszeresen a NATO részéről, és missziós feladataikat is jól végzik. A honvédek az illegális migráció elleni fellépésből is kiveszik részüket, sőt, nagyrészt nekik köszönhetően épült fel a kerítés a déli határon; ugyanakkor ennek biztosításában is közreműködnek, így sokat tesznek mind az Európai Unió, mind pedig Magyarország biztonságáért.

A bizottsági elnök kitért arra is: a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program az első olyan átfogó projekt, amelyben összecseng a politikusi akarat a katonák elképzeléseivel, illetve igényeivel. Ugyanakkor abban is különleges a program, hogy a katonákat helyezi a középpontba.

Németh Szilárd - Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes kíséretében – december 4-én, hétfőn látogatta meg az MH 86. Szolnok Helikopter Bázist, ahol dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka tájékoztatta az ott folyó munkáról. A bizottsági elnök beszámolót hallgatott meg az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és az MH Béketámogató Kiképző Központ munkájáról. Megtekintette továbbá a JTAC harcászati repülésirányító szimulátort is. A látogatás az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison folytatódott, ahol a Gripen vadászgépeken túl megszemlélte az MH Légijármű Javítóüzemet is.

forrás: honvedelem.hu