Véget ért az idei első honvédelmi tábor
MH 59. SzDRB Kommunikációs és Protokoll Alosztály

Már az első hét is mozgalmasan telt annak a 46 fiatalnak, akik idén vállalták a Honvédelmi Tábort. A második héten a fizikai feladatok mellett az időjárással is meg kellett küzdeniük. A változékony és nagyon meleg időjárást figyelembe véve a szervezők a lehető legoptimálisabb körülményeket teremtették meg a programokhoz, versenyekhez.

A második hét rögtön két versenyszámmal indult. Délelőtt az öttusa versenyen, délután pedig az Airsoft szituációs lövészeten gyűjtöttek pontokat a fiatalok. Az e heti versenyek eredményei is fontosak, hiszen a két hét alatt gyűjtött pontok összeredményei alapján a legjobbak elismerésben részesülnek. A hét kánikulával, őrkutyabemutatóval, valamint újabb fegyverek technikai ismeretszerzésével folytatódott. A hét második felére is jutott lövészet, ez alkalommal, légpuskával lőhettek a nagykőrösi sportlőtéren. A csapat és vezetőik a szerda délutánt a szolnoki RepTár Repülőmúzeumban töltötték. A külső területekre kiállított veterán repülőgépek, a modern információs- és szórakoztató eszközökkel felszerelt kiállító csarnok és a 4D mozi széles skálán mutatta be a repülés történetét, valamint érzékeltette a repülés élményét. A délutánt - a RepTár egyik épületében kialakított - akadálypályás verseny zárta, ahol a rajok ismét gyarapíthatták pontjaikat.

A csütörtök délelőtti hat kilométeres menetgyakorlatot éppen megúszták száraz bőrrel a résztvevők. Délután a rendőrség munkatársai tartottak megelőző és tájékoztató előadást az internet használattal, valamint a nyárral együtt járó veszélyekről.

A tábor zárónapján, pénteken, a résztvevők alaki bemutatón vettek részt, valamint okleveleket vehettek át a repülőbázis törzsfőnökétől.  

 

Szöveg: Török Nikolett

Fotók: Venyingi István őrm., Török Nikolett